Kreemjas kohupiimatort

Põhi

Alma Eesti võid 90g
jahu 180g
kookossuhkrut või pruuni suhkrut 75g
munakollast 2tk
näpuotsatäis soola

Täidis

Alma rosina kohupiimakreemi 400g
Alma vahukoort 1dl
suhkrut 3sl
vanillisuhkrut 1tl
muna 2tk
munakollast 2tk

Kate

Alma vahukoort 2dl
suhkrut 1sl
peotäis mustikaid

Valmistamine

Põhja jaoks sega jahu, sool ja suhkur ning näpi juurde kuubikuteks lõigatud Alma Eesti või. Kui segu on mure, lisa munakollased ja sega ühtlaseks tainaks. Aseta tainas toidukilesse mähitult pooleks tunniks külmkappi.

Rulli tainas jahusel laual ovaalseks ja suru 20 cm läbimõõduga vormi põhjale ning külgedele. Torka kahvliga sisse augud ja aseta veel pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.

 

Täidise jaoks sega Alma rosina kohupiimakreem, Alma vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur ning munad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures kuni 1,5 tundi. Lase koogil peale küpsemist täielikult jahtuda.

 

Katte jaoks vahusta Alma vahukoor suhkruga ja lisa vahustades mustikad. Kata jahtunud kook vahukoorega ning kaunista meelepäraselt.

Mustikate asemel võib soovi korral kasutada kattes ka näiteks vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi