Kookose põhjaga mango-passioni-kohupiimakook

muna 4tk
Alma Eesti võid 100g
kookoshelbeid 1dl
nisujahu 1,5 dl
tuhksuhkur 2tl
näpu otsaga peensoola
mangokompotti 1 purk
Bonne mangopüreed 1dl
passionivilja 2 suuremat
suhkrut 1dl
Alma vanillikohupiimakreemi 2 toru
Alma vahukoort 1dl
kartulijahu 1,5 spl
mannat 2 spl

Kate

mangoviilud
suurema passioni viljaliha
0,5dl vett
1dl tarretisesuhkrut

Valmistamine

Eralda munakollased ja valged. Sega üks munakollane või, kookoshelveste, jahu, tuhksuhkru ja soolaga ühtlaseks tainaks. Aseta tainas umbes 26 cm vormi, mille põhjas on küpsetuspaber. Vajuta kahvliga augud taigna sisse ja jäta külmikusse vähemalt 1 tunniks seisma.

Tükelda mango, võta passioniviladest viljaliha välja.

Vahusta vahukoor, lisa suhkur ja lõpuks ka mangopüree. Lisa kõik ülejäänud munakollased, vahusta veidi, lisa kohupiim, kartulijahu ning manna. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning tõsta kergete liigutustega segades täidise sisse. Kalla taignale pool täidisesegu, lisa mangod ja passioniviljaliha, kata ülejäänud täidisega.

Küpseta 200 kraadises ahjus ca 35 minutit, seejärel lülita ahju kuumus välja ja lase koogil veel ahjus olla ca 10 min. Võta ahjust välja ja jahuta ning aseta külma vähemalt üheks ööks.

Katte jaoks lase vesi keema, lõika samal ajal mangoviiludest meelepärased kaunistused ning aseta koogile koos passioniviljalihaga. Kalla keevasse vette tarretisesuhkur, keeda ja sega kuniks suhkur on lahustunud. Võta pliidilt, lase ca minuti jahtuda ja pintselda õrn kiht mango ning passioniviljaliha peale. Lisa lusikaga veel tarretist juurde ning kaunista. Pane korraks veel külmikusse, et tarretis hästi ära taheneks.

Mina valmistasin selle retsepti järgi väiksed koogikesed, koguseliselt tuleb neid 14 tk, kui kasutada vormi, mille diameeter on 7 cm.

 

Autor: Evelin Org