Kohupiimakook šokolaadivaha põhjal

Alumine kiht - šokolaativaht (mousse)

tumedat šokolaadi (70%) 200g
Alma Eesti võid 30g
Alma vahukoort 200g
želatiini 9g
koorelikööri 50g

Keskmine kiht - kohupiimatarretis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3 pakki
pruuni suhkrut 100g
želatiini 20g
vanilliekstrakt 1tl

Ülemine kiht

vaarikatarretis 1 pakk
erinevaid marju

Valmistamine

Alumine kiht - šokolaativaht (mousse):

Vala želatiin külma veega. Jäta paisuda. Sula veevannil šokolaad võiga. Lisa želatiin kuni lahustamiseni. Lase veidi jahtuda. Vahusta koor ning sega ühtlaseks jahtunud massiga. Kata lahtikäiva vormi (24cm) küpsetuspaberiga, vala vaha peale. Jäta külmikus tarretuda

Keskmine kiht - kohupiimatarretis:

Vala želatiin külma veega. Jäta paisuda. Mikserda kohupiimakreem suhkru ja vaniiliga. Lahusta želatiin pliidil ning lisa kohupiimakreemile. Vala kreem šokolaadivaha peale ning pane külmikusse tarretuda.

Ülemine kiht:

Lahusta tarretis, oota kuni maha jahtunud. Puista peale marjad ning vala tarretis. Pane veel kord külmikusse tarretuda.
Kook on valmis. Kerge ja maitsev.
Kohupiimakreemisse võib ka marju lisada.
Ei vaja küpsetamist

 

Autor: Valeria Sõptšenko