Kohupiima-mango jäätisetort

Põhi

digestive küpsiseid 200g
Alma Eesti 82% võid 75g

Täidis

Alma 20% hapukoort 150g
Alma 35% vahukoort 2dl
Alma mango-banaani-chia kohupiimakreemi 300g
vanillisuhkrut 1tl
suhkrut 2sl

Kate

mangopüreed 400ml

Valmistamine

Kata ümmarguse lahtikäiva 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed toidukilega.
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru vormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks vahusta hapukoor, vahukoor ja kohupiim suhkrutega ühtlaseks massiks ning vala põhjale ja lase 1,5 tundi sügavkülmas taheneda.
Seejärel vala koogile mangopüree ja lase üleöö külmas seista.
Võta tort vähemalt pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile, et seda oleks lihtsam lõigata ning lõika kuuma vette kastetud noaga.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi