Kirsi-martsipanikook kreeka jogurtiga

Puru:

jahu 200 g
suhkrut 50 g
soola 0,5 tl
küpsetuspulbrit 0,5 tl
peeneks hakitud martsipanimassi 100 g
Alma Eesti võid 180 g

Täidis:

suhkrut 150 g
muna 2
Alma musta kirsi kreeka jogurtit 600 g
sügavkülmutatud kirsse, sulatatud ja nõrutatud 200 g
Alma Eesti võid 50 g

Valmistamine

Puru valmistamiseks sega omavahel kuivained. Tükelda külm või ja sõtku koos teiste ainetega ühtlaseks puruks.

 

Täidise jaoks sega munad suhkruga ja lisa kreeka jogurt ning sulatatud või.

 

Koogi kokkupanekuks jaga puru kaheks osaks ning pane üks osa küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (vormi läbimõõt 20 cm). Suru puru kergelt vastu koogivormi põhja. Lisa jogurtisegu ja kata see kirssidega. Kata ülejäänud puruga.

Küpseta ahjus 180 C juures ca 50 minutit. Tõsta kuumus 200 C juurde ja küpseta veel 10-15 minutit.

Lase täielikult jahtuda enne serveerimist.

 

Retsepti autor Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever.  triinuvosu.blogspot.com