Kihiline jogurtitort

Põhi

muna 2tk
suhkrut 2-3sl
jahu 4sl
küpsetuspulbrit 0,5tl

Täidis I

Valio Gefilus laktoosivaba maasika-spinatijogurtit 380g
želatiini (leht) 3tk
Alma 2,5% piima 0,5dl

Täidis II

Alma 35% vahukoort 4dl
suhkrut 3sl
želatiini (leht) 3tk
Alma 2,5% piima 0,5dl

Kaunistus

granadilli viljaliha 1tk
maasikaid 4-5tk
suhkrut 2tl

Valmistamine

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, see võtab aega umbes 15 minutit. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Vala tainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures 12-15 minutit, lase jahtuda.
Esimese täidise jaoks lase želatiinilehtedel 10 minutit külmas vees paisuda, pigista kuivaks, lahusta kuumas piimas ja lisa segades jogurtile.
Vala täidis vormi jahtunud põhjale ja lase umbes pool tundi jahedas tarretuda.
Teise täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga pehmeks vahuks. Paisuta želatiinilehti külmas vees 10 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas ning lase pisut jahtuda.
Lisa želatiin segades vahukoorele ja vala täidis koogile.
Lase koogil 2-3 tundi külmkapis tarretuda.
Enne serveerimist kaunista soovi korral: selleks kraabi granadilli viljaliha lusikaga välja, lisa tükeldatud maasikad ja suhkur ning sega. 

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi