Kaneelivahuse kattega õunakook

8 portsjonit

Põhi

Muna 2
Pruuni suhkrut 75 g
Hakitud metsapähkleid 50 g
Jahu 2 sl
Küpsetuspulbrit 1 tl
Õun 1 (~150g)

Kate

Alma vahukoort 2 dl
Alma vanilli toiduvalmistamise kohupiimakreemi 400 g
Suhkrut 50 g
Kaneeli 2 tl
Želatiini 5-6 lehte
Õunamahla 0,5 dl

Kaunistamiseks

Tumedat šokolaadi 50 g

Valmistamine

See kook koosneb nagu kahest eraldi koogist: alumise kihi moodustab mure metsapähklise maitsega rikkalik õunakook ja pealmise kihi kaneelimekiga õhuline kook. Koos moodustavad õunane põhi ja kaneeline vaht mõnusa duo, mis maitseb hästi nii nädalavahetuse kohvikõrvasena kui passib ka peolauda kaunistama.
 

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks (see võtab aega umbes 10 minutit). Haki pähklid ja sega jahu küpsetuspulbriga. Koori ja tükelda õun väikesteks kuubikuteks. Sega õrnalt munavahu hulka kuivainete segu ja õunatükid ning vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 18- 20 cm läbimõõduga ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta põhja 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20- 25 minutit ja lase jahtuda.
 

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa vahustamist jätkates kaneel ja kohupiimakreem. Paisuta želatiinilehti 10 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas õunamahlas. Vala sulatatud želatiin ühtlase joana kohupiimasegu hulka, viimast pidevalt segades. Vala täidis jahtunud põhjale ja aseta jahedasse 3 tunniks kuni üleöö tarduma.


Enne serveerimist võid soovi korral kaunistada tumedast šokolaadist viguritega või niisama šokolaaditriipudega.

 

Head nautimist,

Jaanika ja Signe