Hõrk šokolaadivahukook

10 portsjonit

Põhi

mandlijahu 1 dl
nisujahu 1 dl
kakaopulbrit 3 sl
soodat 1/2 tl
küpsetuspulbrit 1/2 tl
pruuni suhkrut 2 sl
muna 1 tk
Alma piima 1 dl
oliivõli 1 sl
näpuotsatäis soola

Jogurti-šokolaadivaht

Alma maitsestamata kreeka jogurtit 380g
Alma vahukoort 1 dl
tumedat šokolaadi 100 g

Piimašokolaadivaht

Alma vahukoort 3 dl
piimašokolaadi 150 g

Valmistamine

Sega omavahel jahud, kakaopulber, sooda, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa segades piim, õli ja muna ning sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.
Jogurti- šokolaadivahu jaoks vahusta Alma vahukoor ja lisa mikserdades juurde kreeka jogurt. Sulata šokolaad ning lase natuke jahtuda ja sega seejärel vahukoore- jogurti segu hulka.
Vala segu põhjale ja lase külmas 15-20 minutit seista.
Piimašokolaadivahu jaoks vahusta vahukoor ning sulata piimašokolaad. Lase šokolaadil veidi jahtuda ja sega seejärel vahukoore hulka ning tõsta koogile. Lase koogil vähemalt paar tundi enne serveerimist külmas seista.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi