Hõrk kodujuustukook

Põhi

vaniljeküpsiseid 160g
Alma Eesti 82% võid 100g

Täidis

Alma kodujuust hapukoorega 4% 380g 2pakki
Valio Viola sulatatud juustu 175g
Alma hapukoort 20% 150g
suhkrut 100g
vaniljesuhkrut 5g
pulberželatiini 10g
külma vett želatiini paisutamiseks 50g

Serveerimiseks

Lemon curd'i
erinevaid marju

Valmistamine

Põhja valmistamiseks purusta küpsised. Seejärel sulata või ja sega need omavahel kokku ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Võib valmistada mitu väikest kooki, kuid võib teha ka ühe suure koogi, näiteks 21-24 cm suurusesse koogivormi.

Täidise valmistamine on lihtne. Kõigepealt pane želatiin veega paisuma. Seejärel kaalu ülejäänud komponendid blendrisse ja purusta ühtlaseks massiks. Järgmisena sulata paisutatud želatiin ja vala see peene nirena blendrisse kodujuustumassi hulka ja blenderda seni kuni kõik on ühtlaseks segunenud.
Vala saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja aseta külmkappi vähemalt viieks tunniks tahenema. 
Serveeri kooki lemon curd'i  ja marjadega.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/