Halloweeni kõrvitsakook

Biskviit

puhastatud ja kooritud kõrvitsat 650g
jahu 250g
Alma Eesti võid 82% 100g
muna 2tk
küpsetuspulbrit 1tl
kaneeli 3tl
maltoossiirupit 30g
suhkrut 8sl
noa otsaga cayenne pipart

Kreem

Alma Eesti võid 82% 250g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 400g
tuhksuhkrut 125g
kakaod 65g
musta toiduvärvi (soovi korral)

Vaarikakaste

vaarikaid 125g

Valmistamine

Valmista kõigepealt biskviit. Selle jaoks tükelda kõrvits kuubikuteks ja rösti ahjus 170 kraadi juures 20 minutit ning seejärel püreesta blenderis. Kalla kõrvitsapüree potti.
Sega suuremas kausis jahu, küpsetuspulber, kaneel ja cayenne pipar. 
Tõsta pott koos kõrvitsapüreega tulele ja lisa juurde 100 g Alma Eesti võid, maltoossiirup ning suhkur. Kuumuta madalal kuumusel samal ajal segades kuni maltoosa ja suhkur on lahustunud. Võta pott tulelt.
Kalla kõrvitsapüreesegu jahusegu hulka ja sega ühtlaseks massiks. Kõige lõpus sega juurde kaks muna.
Kalla taigen õlitatud ja küpsetuspaberiga kaetud 16 cm koogivormi ning küpseta 170 kraadi juures 50 minutit. Koogi valmidust saad testida puutikuga, kui tikk tuleb koogist puhtana välja on kook valmis. Jahuta kook.
Valmista kreem. Vahusta kausis toasoe või ja suhkur. Lisa juurde toasoe toorjuust, kakao ja must toiduvärv ning sega ühtlaseks kreemiks. Lõika jahtunud kook keskelt pooleks ja pane osa kreemist vahele ning aseta biskviidi ülemine osa koogi peale. Kata kook üleni kreemiga ja kaunista meelepäraselt. 
Püreesta vaarikad ja sõelu ning kasuta serveerimisel.
 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/