Cappuccino-keefiritort

Põhi

Digestive’i kaeraküpsiseid 150 g
Alma Eesti võid 82% 60 g

Kate

Valio Gefilus cappuccino-keefirit 3 pudelit (3x300g)
Alma vahukoort 35% 2 dl
pruuni rafineerimata või fariinsuhkrut 3 sl
vanillsuhkrut 1 sl
želatiinilehti 1 pakk (20g)
kuuma kohvi 1 dl
Vana Tallinna likööri 3 sl

Kaunistuseks

Alma vahukoort 35% 2 dl
vanillsuhkrut 1 tl (kuhjaga)
lahustuva kohvi puru 1 sl
kohviube

Valmistamine

Vooderda 24-26 sentimeetrise läbimõõduga vorm seest küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.

Pane želatiinilehed 5-10 minutiks külma vette paisuma. Vahusta koor suhkrutega, sega käsitsi hulka keefir ja Vana Tallinna liköör. Valmista kange kohv ja sulata kuumas kohvis kuivaks pigistatud želatiinilehed, lase jahtuda käesoojaks. Nirista segades keefirisegu hulka ja kalla vormi. Puista peale lahustuva kohvi puru ja sega kergelt segamini (nii saad tordile kaunid täpid). Tõsta järgmise päevani külma.

Kaunista tort kohvipuru ja vanillsuhkruga vahustatud koore ning kohviubadega.
 

Retsept pärineb: Eesti Naine juuli 2015
Autor: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa