Apelsini ja šokolaadiga jogurtitort
10 portsjonit
digestive küpsist | 8tk |
piimašokolaadi (tumedat šokolaadi) | 125g |
Täidis 1
munalikööri (apelsinimahla) | 2,5dl |
želatiini | 5 lehte |
Täidis 2
Alma vahukoort 35% | 4 dl |
Alma Muah! stracciatella koorejogurtit | 380g |
suhkrut | 3sl |
želatiini | 6 lehte |
Alma piima 2,5% | 0,5dl |
Kaunistused
apelsini | 2tk |
piimašokolaadi või tumedat šokolaadi | 30g |
Valmistamine
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud šokolaadiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja aseta täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Esimese täidisekihi jaoks kuumuta munaliköör või apelsinimahl keemiseni. Keemise käigus aurustub alkohol liköörist, nii et kooki võivad süüa nii suured kui väikesed. Kui siiski soovid, võid likööri asendada apelsinimahlaga. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas vedelikus ning vala põhjale ja aseta teise täidisekihi valmistamise ajaks jahedasse.
Teise täidisekihi jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades jogurt. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta piim keemiseni ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lisa želatiin pidevalt segades täidisesse ja vala täidis vormi ning jäta 2 tunniks kuni üleöö jahedasse tarduma.
Kaunistuseks puhasta apelsiniviilud kestadest ja riivi koorimisnoa abil šokolaadist rullikesi. Kaunista kook enne serveerimist.
Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi