Valge šokolaadikook vaarikakastmega

Põhi:

Kaeraküpsiseid 150 g
Valio Meiereivõid 50 g

Täidis:

Želatiinilehti 4
Sidrunimahla 1 sl
Valget šokolaadi 200 g
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 200 g
Vanillisuhkrut 1 sl
Munavalget 2
Alma vahukoort 2 dl
Suhkrut 150 g
Kakaopulbrit (kaunistuseks)

Vaarikakaste:

Vaarikaid
Suhkrut
Vaarikalikööri

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega pudi sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, suru küpsisepudist taigen vormi põhja ja aseta nõu külmkappi. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Sulata šokolaad veevannis või mikrolaineahjus. Sega šokolaad Alma kohupiimapastaga, lisa pool suhkrust ja vanillisuhkur. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja lahusta need kuumas sidrunimahlas. Kalla sulanud želatiin peene joana kohupiimasegu hulka.


Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga kõvaks vahuks. Vahusta koor, lisa mõlemad vahud ettevaatlikult segades kohupiimasegule ja vala täidis küpsisepõhjale. Kata toidukilega ja lase üleöö külmkapis seista. Kalluta kook ettevaatlikult vormist serveerimisalusele ja kata pind kakaopulbriga.


Purusta vaarikad saumikseriga, lisa suhkur ja liköör, suru kaste läbi sõela ning paku koos koogiga.