Tomatisupp
2 portsjonit
Oliivõli | 2 sl |
Sibul | 1 |
Hakitud ingverit | 1 sl |
Küüslauguküüs | 1 |
Tomatipüreed | 1 sl |
Purustatud tomateid | 400 g |
Basiilikut | |
Valget veini | ½ klaasi |
Valio EiLa piimajooki | 400 ml |
Mett, soola |
Valmistamine
Vala oliiviõli kastrulisse ning kuumuta selles peenekshakitud sibulat ja küüslauku. Kui sibul on muutunud pehmeks, lisa tomatipüree ja kuumuta veel pisut. Vala juurde vein, purustatud tomatid ja basiilik ning keeda u 15 minutit tasasel tulel kuni supp on paksenenud. Püreesta supp, kurna püree läbi sõela, aja uuesti keema, lisa piim ja maitsesta soola, pipra ning meega. Soovi korral võid lisada pisut tabascot.