Täidetud paprika seentega

6 portsjonit

Paprika 6 suurt
Sool näpuotsatäis
Must pipar näpuotsatäis

Seenetäidis

Eeltöödeldud seeni 250 g
Alma Eesti võid 2 spl
Sibulat 1 tk
Küüslauguküünt 1 tk
Soola 1/2 tl
Valio Ruoka Mustapekka toidukoort 250 ml
Keedetud pikateralist riisi 2,5 dl
Riivitud juustu 150 g

Valmistamine

Lõika paprikal ülemine osa ära ning eemalda seest seemned ja südamik. Pane paprikad umbes 1-2 minutiks keevasse vette, et need muutuksid natuke pehmemaks. Lase seejärel jahtuda ning aseta küpsetamisalusele selliselt, et avatud pool jääks üles (vajadusel lõika alumisest otsast väike viil ära, et paprika püsti seisaks). Puista sisse natuke soola ja pipart.

 

Seenetäidis

Kasuta endale meelepäraseid seeni, mida võib pannil koheselt praadida. Prae seened Alma Eesti võiga ning lisa sool, hakitud sibul ja küüslauk. Lisa segule eelnevalt keedetud riis ja seejärel Valio Ruoka Mustapekka piprajuustu toidukoor. Sega kõik läbi ning kuumuta tasasel tulel paar minutit. Soovi korral võid segule lisada ka eelnevalt praetud hakkliha.

 

Täida paprikad seene-riisi seguga ja puista peale Valio Võru riivjuustu. Küpseta paprikat ahjus 225 kraadi juures umbes 15-20 minutit.

 

Head isu!