Mehhikopärane kanapada

4 portsjonit

Broilerifileed 500 g
Alma Eesti võid 2 spl
Soola 0,5 tl
Piprasegu 0,5 tl
Ühe laimi koor (riivitud) 1
Ühe laimi mahl 1
Väiksemat sibulat 1-2 tk
Punane chillipipar 1 tk
Pruuni suhkrut või mett 1 spl
Purustatud tomateid 1 purk (400g)
Punaseid ube 1 purk (265g)
Alma vahukoort 200 ml
Peotäis värsket korianderit 1

Valmistamine

Lõika kanafilee tükkideks, aga mitte liiga väikesteks. Sulata kõrge äärega pannil Alma või ja pruunista kanafileed võis. Maitsesta soola ja pipraseguga. Pese laim hoolikalt sooja vee ja harjaga. Riivi ümbert koor ja lisa see kanale. Pigista samast laimist ka mahl kanale. Lisa veel sektoriteks lõigatud sibul, hakitud tšilli ja pruun suhkur/mesi. Pruunista kogu segu hetkeks pannil. Seejärel lisa purustatud tomatid. Lase umbes 15 minutit tasasel tulel kaane all keeda, kuni liha on pehme. Lisa nõrutatud oad ja rõõsk koor. Kuumuta veel mõni minut, kuni kaste hakkab õrnalt keema. Kõige lõpuks lisa hakitud koriander. Serveeri riisiga.

 

Head kokkamist!