Kreveti-nuudlisalat avokaado-sulajuustukreemiga

5 portsjonit

Riisinuudleid 100 g
Kooritud krevette 180 g
Suvikõrvitsat 200 g
Punast sibulat 1 tk
Punane tšilli 1 tk
Soola 1/2 tl
Värskelt jahvatatud musta pipart 1/2 tl
Värsket koriandrit 1/2 peotäis
Laimimahla 4 spl
Seesamiõli 2 tl
Kreeka pähkleid 1 peotäis

Avokaadokaste

Avokaado 1 suur
Sibulat 1 tk
Küüslauguküünt 1 tk
Atleet sulatatud juustu 200 g
Laimimahla 2 spl
Suhkrut 1 tl

Valmistamine

Keeda riisinuudlid vastavalt pakendil olevale juhisele. Kurna nuudlid ja loputa need külma veega ning seejärel nõruta korralikult kuivaks. Haki nuudlid veidike lühemaks. Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need ja nõruta kuivaks. Lõika suvikõrvits peenikesteks lõhemateks ribadeks. Poolita punane sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita tšilli ja eemalda seemned ning lõika tšilli õhukesteks viiludeks.

Sega nuudlid, eelnevalt hakitud köögiviljad, krevetid, hakitud koriander ning maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa laimimahl ning seesamiseemne õli. Rösti õrnalt kreeka pähkleid kuival pannil. Lase natuke jahtuda ja lõika noaga pähklid natuke väiksemaks. Lisa pähklid salatisse.

Avokaadosalat:
Poolita avokaado. Eemalda kivi ja kraabi viljaliha lusikaga kaussi. Koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Pane kõik koostisosad kaussi ja püreesta saumiksriga ühtlaseks massiks.

Kui oled salati taldrikutele asetanud, lisa lusikaga peale avokaado-sulajuustukreemi.

 

Head isu!