Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga

Põhi

Musta leiba 6 viilu
Suhkrut 1 dl
Alma Eesti võid 50 g

Täidis

Alma vanilli-kohupiimakreemi 380 g
Alma kodujuustu 380 g
Alma vahukoort 200 ml
Suhkrut 6 sl
Želatiini 15 g
Mustikaid (võib kasutada ka külmutatud) 100 g

Valmistamine

Põhja jaoks purusta leib köögikombainis. Seejärel sulata pannil või. Lisa sulanud või hulka leivapuru ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel vala leivapuru ühtlase kihina mingile suuremale alusele (nt kandikule) jahtuma.
Täidise jaoks purusta kodujuust saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kohupiimakreem ja suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta želatiini väheses külmas vees ning seejärel sulata kuumavee vannil. Viimaks nirista sulanud želatiin kohupiima massi hulka, ise pidevalr segades. 


Koogi kokkupanemiseks võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, pane põhja küpsetuspaber ja vala põhjale leivapuru. Suru see kätega ühtlaseks kihiks. Leivapuru peale pane umbes kolmveerand mustikatest (külmutatud mustikaid ei pea eelnevalt sulatama, võid otse põhjale tõsta) ja siis vala peale täidis. Tõsta külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema, ideaalis võiks olla külmikus 8-10 tundi enne serveerimist.  Enne serveerimist pane peale ülejäänud mustikad (kui kasutad külmutatud mustikaid, siis ära neid eelnevalt sulata).
Kui oled eriline magusasõber, siis suurneda täidisesse minevat suhkrukogust. Praegune kook on parajat magus.

 

Head isu!

Jaanika ja Signe

Valio toidublogijad