Juustune pirukas sibula ja paprikaga

10 portsjonit

Alma Eesti võid 100 g
Nisujahu 2,5 dl
Oreganot 1 spl
Külma vett 2 spl

Täidis

Sibulat 450 g (5 tk)
Kollast paprikat 175 g (1 tk)
Punast paprikat 175 g (1 tk)
Alma Eesti võid 2-3 spl
Basiilikut 1 tl
Mett 1 tl
Soola 1 tl
Värskelt jahvatatud musta pipart 1/2 tl
Valio Kaval Ants sulajuustu 400 g
Muna 2 tk

Valmistamine

Sega toasoe või jahu ja oreganoga. Lisa külm vesi ja sõtku kõik ühtlaseks massiks. Suru taigen 26-28 cm läbimõõduga küpsetusvormi nii, et servad jääksid natuke kõrgemad. Viiluta sibul ja paprikad peenikesteks ribadeks ja seejärel prae need võis pehmeks. Võta pann tulelt ja lisa basiilik, sool, mesi, pipar ja seejärel Valio Kaval Ants sulajuust ja munad. Sega läbi.

Laota täidis ühtlaselt taignale ja küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni pind on kenasti pruunistunud.