Isadepäeva jogurtitort karamellikastmega

12 portsjonit

Põhi

Digestive küpsiseid 200 g
Alma võid (sulatatud) 100 g

Täidis

Alma pirni-karamelli jogurtit 500 g
Alma vahukoort 500 ml
Suhkrut 4 sl
Karamellikastet 50 ml
Õuna- või pirnimahla 50 ml
Želatiini 10 lehte
Karamellikastet Serveerimiseks

Valmistamine

Aega kulub:
põhja valmistamine 5 minutit
täidise valmistamine 15-20 minutit
kook külmas 3 tundi kuni üleöö

 

Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külma tahenema.
Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde karamellikaste ja jogurt. Paisuta želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumas õuna- või pirnimahlas.
Lisa sulatatud želatiin segades koogi täidisele ja vala täidis põhjale ning tõsta vähemalt kolmeks tunniks külma tarduma. Serveerimisel võid lisada karamellikastet.

 

Head isu!

Jaanika ja Signe

Valio toidublogijad