Gratineeritud sibulasupp

4 portsjonit

Sibulat 6 tk
Fenkolit 350 g
Rohelist paprikat 1 tk
Vett 1,5 l
Juurviljapuljongi kuubikut 2 tk
Tüümiani 1 tl
Rosmariini 1 tl
Soola 1 tl
Suhkrut 1 tl
Musta pipart veskist veidike
Röstsaia 4 viilu
Valio Russkij juustus (riivitult) 150 g

Valmistamine

Haki sibulad ja fenkoli, lõika paprikad neljaks ja eemalda seemned. Lao sibul, fenkol ja paprika küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225 kraadises ahjus kuni juurviljad on pruunistunud. Eemalda paprikalt nahk ja tükelda.

 

Lisa keevasse vette puljongikuubikud, juurviljad ja maitseained ning keeda tasasel tulel umbes pool tundi. Kalla supp ühte suurde või mitmesse väiksemasse kuumakindlasse vormi, kata pealt leemega niisutatud röstitud saiaviiludega ja raputa peale riivitud Valio Russkij juust. Gratineeri 250 kraadises ahjus 10 minutit.

 

Head isu!