Aprikoosi-valge šokolaadi kook
15 portsjonit
Diegestive küpsiseid | 200 g |
Alma Eesti võid | 75 g |
Täidis
Konserveeritud aprioose | 1 purk (400g/240g) |
Aprikoosi siirupit (kasuta konserveeritud aprikooside siirupit) | 2 spl |
Vanillisuhkrut | 1 spl |
Laimimahla | 2 spl |
Alma aprikoosi-kohupiimakreemi | 250 g |
Suhkrut | 4 spl |
Aprikoosilikööri või mandlilikööri | 3 spl |
Valget šokolaadi | 65 g |
Želatiini (või 8 lehte) | 20 g |
Alma vahukoort | 200 ml |
Kaunistuseks
Konserveeritud Aprikoosi | 1 tk |
Mandlilaaste | 1/2 dl |
Valmistamine
Põhja valmistamiseks sulta kõigepealt Alma või. Seejärel purusta küpsised ja sega sulatatud või küpsisepuru hulka. Suru segu lahtikäivasse koogivormi, läbimõõduga 24 cm.
Nõruta koserveeritud aprikoosid siirupist kuivaks. Püreesta suurem osa aprikoosidest saumiksriga või köögikombainis (jäta umbes 8 aprikoosipoolikut koogi kaunistamiseks). Lisa püreele vanillisuhkur, laimimahl, Alma aprikoosi-kohupiimakreem, liköör ja eelnevalt peeneks riivitud valge šokolaad.
Pane želatiin külma vette mõneks ajaks paisuma. Vahusta samal ajal Alma vahukoor suhkruga (PS! kook on tegelikult juba piisavalt mahus, seega suhkur lisa vaid soovi korral) tugevaks vahuks. Kuumuta aprikoosi-vedelik keemiseni ja sulata želatiin kuumas siirupis. Vala želatiini segu pidevalt segades aprikoosi püree-kohupiima segule. Lisa vahukoor ja sega ettevaatlikult läbi. Vala segu küpsisepõhjale. Kata toidukilega ja jäta kook tarduma vähemalt 5 tunniks või üleöö.
Kaunistamine: lõika aprikoosipoolikud viiludeks ja paiguta meelepäraselt koogile. Raputa peale ka mandlilaaste.
Head nautimist!