Kohupiima-õuna donutsid karamellikrõbedikuga

Kohupiima-õuna donutsid karamellikrõbedikuga

Kohupiima-õuna donutsid karamellikrõbedikuga

Kohupiima-õuna donutsid karamellikrõbedikuga

Mõnusad kohupiimaga donutsid, mille sees on iiriskommid ning peal karamelline krõbedik. Pehmed ja maitsevad eriti hästi koos klaasi külma piimaga.

4 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

150 g
jahu
30 g
heledat Muscovado suhkrut
½ tl
küpsetuspulbrit
½ tl
soodat
½ tl
kardemoni
¼ tl
soola
1 tk
muna
100 ml
100 g
50 g
riivitud õunu
100 g
iiriskomme

krõbedik

3 spl
jahu
3 spl
2 spl
heledat Muscovado suhkrut

glasuur

1 spl
sidrunimahla
75 g
tuhksuhkrut

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 C juurde. Määri pann korralikult võiga,
  2. Suures kausis sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda, sool ja kardemon.
  3. Riivi õunad ja tõsta kõrvale oma järge ootama.
  4. Teises kausis sega muna, piim, kohupiim ja riivitud õunad ning sega kuni kõik on korralikult segunenud. Ühenda kuivained ja vedelik omavahel kuni saad ühtlase taigna. Pane taigen pritskotti oma järge ootama.
  5. Krõbediku jaoks sega jahu ja suhkur. Lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks puruks.
  6. Pritsi taigen muffinipanni süvenditesse nii, et süvendid oleksid täidetud 2/3 osas.
  7. Tee iiriskommid pooleks ning torka iga muffinitaigna sisse 4 poolikut iiriskommid võrdsete vahedega.
  8. Raputa peale krõbedik.
  9. Küpseta ahjus 20 minutit. Lase donutsidel pannil jahtuda 5 minutit ning siis tõsta need jahtuma restile.
  10. Suhkruglasuuri valmistamiseks sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks massiks. Pane saadud segu pritskotti ning kaunista sellega donutsid.
  11. Retsepti autor: Triinu Võsu

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.