Kohupiima-küpsisetort mustikatega

Kohupiima-küpsisetort mustikatega

Kohupiima-küpsisetort mustikatega

Kohupiima-küpsisetort mustikatega

Poole tunniga saad valmis imehea küpsisetordi, mis tuleb parimate maitsete esiletoomiseks valmis teha kindlasti juba eelmisel õhtul. Ehk peab ootama siiski järgmise päevani, aga see maitsehetk on ootamist väärt!

10 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

3 pakk
neljakandilisi küpsiseid
150 g
kultuurmustikaid
150 g
pehmeid kooreiiriseid
4 dl
500 g

Kaunistuseks

2 dl
300 g
1 tl
vanillsuhkrut
paar peotäit kultuurmustikaid
väikseid beseesid

Valmistamine

  1. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga.
  2. Murenda küpsised näppude vahel tükkideks, tükelda iirised kolmeks.
  3. Vahusta koor, lisa kohupiim ja sega hulka. Lisa kohupiimavahule küpsised ja iirised ning sega läbi. Sega ettevaatlikult hulka ka mustikad.
  4. Tõsta segu vormi ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta 4 tunniks kuni üle öö külma.
  5. Kummuta tort vahetult enne serveerimist tordialusele.
  6. Vahusta vahukoor vanillisuhkruga, lisa kohupiim. Kata tort pealt kohupiimavahuga, kaunista mustikate ja beseedega. Soovi korral ka söödavate õitega.
  7. Retsepti autor: Lia Virkus

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.