Koheva beseekattega kohupiima-sidrunikook

Koheva beseekattega kohupiima-sidrunikook

Koheva beseekattega kohupiima-sidrunikook

Koheva beseekattega kohupiima-sidrunikook

Uhke ja pidulik kook, mis sobib katma vabariigi sünnipäevalauda. Siin kohtuvad mahe kohupiim, hapu sidrunikreem ja magus beseekate. Imehea kooslus, mis saab paljude lemmikuks!

8 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

200 g
Digestive küpsiseid
20 g
kakaod
1 spl
pruuni suhkrut
¼ tl
soola
100 g

täidis

600 g
100 g
70 g
suhkrut
2 tl
vaniljesuhkrut
4 tk
munakollast
1 tk
muna
1 spl
maisitärklist
120 g
metsmustikaid

sidrunikreem

1 tk
sidrun
100 ml
vett
80 g
suhkrut
2 tk
munakollast
20 g
maisitärklist

beseekate

4 tk
munavalget
150 g
suhkrut
1 tk
sidrun

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sega hulka kakao, suhkur, sool ja sulatatud või. Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) küpsetuspaberiga, vooderda paberiribaga ka vormi ääred. Suru küpsisemass vormi põhja ja u 2,5 cm kõrguselt ka äärtesse. Aseta vorm külmkappi.
  2. Tõsta suuremasse kaussi kohupiim, hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur. Vahusta hulka munakollased ja muna. Lisa ka tärklis ja vahusta veelkord läbi.
  3. Jaota põhjale laiali metsmustikad ja vala peale kohupiimatäidis. Küpseta 175 kraadises ahjus 45-55 minutit.
  4. Vahepeal valmista sidrunikreem. Selle jaoks mõõda väikesesse potti vesi. Lisa peenelt riivitud sidrunikoor ja -mahl, suhkur, tärklis ja munakollased. Sega kõik läbi ja kuumuta pidevalt segades kuni kreem on paksenenud. Kreem peaks olema umbes hapukoorepaksune. Tõsta siis tulelt eemale ja sega hulka või. Lase sidrunikreemil jahtuda.
  5. Määri sidrunikreem ühtlaselt koogile. Sidrunikreemikiht peaks jääma umbes 0,5 cm paksuselt.
  6. Nüüd tõsta munavalged eraldi kaussi. Vahusta mikseriga kuni tekivad pehmed ja õhulised vahutipud. Hakka järk-järgult suhkrut lisama samal ajal vahustades. Vahusta kuni saad tugeva beseevahu. Kuhja beseevaht koogile katteks. Pruunista leeklambiga beseekiht pealt või kasuta ahju grillrežiimi.
  7. Kata kook õhukeste sidruniviiludega ja serveeri!
  8. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.