Kodune snickers

Kodune snickers

Kodune snickers

Magustoit, mida lihtsalt peab proovima! Kõigi magusasõprade lemmikule snickersile annab šokolaadi ja pähklise maitse Valio Delish kakao-pähklikreem.

10 portsjonit
24 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Küpsisepõhi

100 g
mandlijahu
75 g
50 g

Karamelli kiht

100 g
fariinisuhkrut
100 g
200 ml
150 g
soolatud maapähkleid
250 g
tumedat šokolaadi (Bitter 56%)

Valmistamine

  1. Leivavorm kata küpsetuspaberiga
  2. Põhja ettevalmistus

  3. Pane ühte anumasse sulatatud või, mandlijahu ja maapähklikreem, sega spaatliga läbi. Jaga põhi ühtlaselt küpsetusvormi. Küpseta läbi 160 kraadi juures ca 4-6 min. Kui põhi on küpsenud, jäta jahtuma.
  4. Karamelli-pähkli kihi ettevalmistus

  5. Vala poti põhja järk-järgult suhkur ja kuumuta seda pliidil, hoia kuumus ühtlaselt madal. Kui suhkur on karamelliseerunud hakka järk järgult lisama toasooja vahukoort, samal ajal pidevalt segades, kuumuta segu ca 3-4 min.
  6. Tõsta anum pliidilt ja lisa tükk tüki haaval või, samal ajal segades, kuni on saavutatud ühtlane mass. Vala karamellikiht eelküpsetatud, jahtunud põhjale.
  7. Vala peale röstitud soolapähklid, vajuta veidi spaatliga karamellikihi sisse.
  8. Lase külmkapis taheneda üleöö.
  9. Valmista ette šokolaadikiht

  10. Haki šokolaad väiksemateks kuubikuteks ja pane pool kogusest kastrulisse madalal kuumusel sulama, jälgi ja sega pidevalt.
  11. Kui šokolaad hakkab sulama, tõsta kastrul pliidilt ja lisa vähehaaval ülejäänud šokolaad, samal ajal segades kuniks mass on ühtlaselt sulanud.
  12. Võta külmkapist ettevalmistatud kodune šnickers, lõika endale meelepärasteks juppideks, ca 6-7 suuremat šokolaadi ja kasta nad ükshaaval sulatatud šokolaadi seest läbi, nii, et kõik küljed saaks kaetud.
  13. Aseta šokolaadid jahtuma, kiiremini saad maiustama hakata kui paned need külmkappi.
  14. Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.