Kihiline kohupiimakook

Kihiline kohupiimakook

Kihiline kohupiimakook

Kihiline kohupiimakook

Aegumatu pere lemmikkook, mille teeb eriti mahlaseks Alma traditsiooniline kohupiim. Ideaalne igaks sündmuseks - kaunista vaid maasikate, beseede ja Alma vahukoorega ning lihtsast koogist saab pidupäeva tort.

10 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

400 g
200 g
3
muna
1 dl
suhkrut
1 tl
vanillisuhkrut
450 g
juubeli tordipulbrit
100 g
200 ml
1 tl
vanillisuhkrut
peotäis väikeseid beseesid
värskeid maasikaid

Valmistamine

  1. Vahusta toasoojad munad suhkrutega kohevaks heledaks vahuks. Sega käsitsi hulka ka kohupiim ja hapukoor.
  2. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga või määri võiga. Puista vormi põhja 1 cm paksune tordipulbri kiht( kolmandik pakis olevast), tõsta selle peale tihedalt paiknevate kuhjakestena pool kohupiimasegust, silu lusikaga ühtlaseks; korda sedasama veel üks kord.
  3. Kata pealt ühtlase tordipulbri kihiga, laota peale külmast võist noaga lõigatud õhukesed võiviilud. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 170 kraadi juures 35-40 minutit, kuni kook küps ja keskelt veel väheke võdiseb. Jahtudes see tahkub, lase koogil koos vormiga restil jahtuda.
  4. Vahetult enne serveerimist tõsta kook serveerimisalusele ja pidulikul puhul kaunista vanillsuhkruga vahustatud koorega. Kaunista tort ka beseede ja maasikatega.
  5. Retsepti autor: Lia Virkus

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.