Kihiline kohupiima panna cotta metsmaasikatega

Kihiline kohupiima panna cotta metsmaasikatega

Kihiline kohupiima panna cotta metsmaasikatega

Kihiline kohupiima panna cotta metsmaasikatega

See magustoit võlub oma lihtsate maitsetega. Esialgu tahad seda isukalt juba silmadega süüa, sest kreemide kihilisus mõjub siin visuaalselt eriti kaunilt ja luksuslikult.

4 portsjonit
3 h
11 rating

Koostisosad4 portsjonit

Kohupiimaga kiht:

1 pakk
100 ml
2 tl
Vanillisuhkrut
2 tk
Želatiinilehte

Maasikatega kiht:

200 g
Maasikaid
1 spl
Suhkrut
100 ml
1 spl
Sidrunimahla
2 tk
Želatiinilehte

Kaunistamiseks:

Paar kaeraküpsist
Metsmaasikaid
Mündilehti

Valmistamine

  1. Otsi välja 4 läbipaistvat klaasi, kuhu tahad magustoidud valmistada. Alusta kohupiimakihi valmistamisest.
  2. Selleks sega kõigepealt kohupiima hulka koor ja vanillisuhkur
  3. Tõsta želatiinilehed külma veega täidetud kaussi ja lase neil seal 5 min paisuda.
  4. Kuumuta väikeses potis 3 sl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt eemale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega need kuuma vee sisse. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda ja vala siis peene nirena kohupiimasegu hulka samal ajal pidevalt segades.
  5. Jaota kohupiimasegu magustoiduklaasidesse ja tõsta need tunniks ajaks külma tarduma.
  6. Valmista nüüd ka maasikatega kiht. Selleks püreesta maasikad koos suhkruga
  7. Seejärel sega hulka koor ja sidrunimahl.
  8. Toimi želatiinilehtedega samamoodi nagu kohupiimakihi valmistamise puhul ja sega siis maasikasegu hulka.
  9. Jaota maasikasegu magustoiduklaasidesse kohupiimakihi peale. Lase magustoidul 1 tund külmkapis tarduda.
  10. Kaunista kaeraküpsisepuru, metsmaasikate ja värske mündiga!
  11. Retsepti autor:

  12. Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.