Juustune kuuseke

Juustune kuuseke

Juustune kuuseke

Juustune kuusepuu, et jõululauale sära tuua. Eriti juustuseks teeb küpsetise Forte kõvajuust.

4 portsjonit
45 min
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

500 g
külmutatud lehttainast

roheline täidis

50 g
25 ml
oliiviõli
1 tk
küüslauguküünt
1 peotäis
basiilikulehti
soola
jahvatatud musta pipart
25 g
kreeka pähkleid

punane täidis

2 spl
ketšupit
50 g
määrimiseks 1 muna

Valmistamine

  1. Rohelise täidise valmistamiseks purusta kõik koostisosad saumikseriga ja valmista ühtlane määre. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Punase täidise valmistamiseks sega omavahel kõik koostisosad.
  3. Laota lehtataigen lauale ja määri ühele poolele taignale punane täidis ja punasele täidisele roheline täidis. Proovi see määrida kolmnurga ehk kuusekujuliselt.
  4. Tõsta puhas taignapool täidistega taignapoolele ja lõika välja kuuse kujuline kolmnurk. Ülejäänud puhastele taignaribadele võid raputada suhkrut ning need hiljem ahjus ära küpsetada.
  5. Aseta taignast kuusekujuline kolmnurk küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja lõika kummagile poolele ca 1,5 cm laiused ribad. Keskele peab jääma lahtilõikamata osa ehk puutüvi laiusega ca 3-4 cm. Keera lahtilõigatud ribad keerdu ja vajuta need kergelt vastu küpsetuspaberit.
  6. Määri kuusekest pealt muna ja vee seguga (1 muna+ 2 spl vett) nii saad kuusekesele ilusa läikiva kuldkollase pinna.
  7. Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit.
  8. Retsepti autor: Triinu Võsu

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.