Jõulune tiramisu

Jõulune tiramisu

Jõulune tiramisu

Nii mõnus magustoit nii jõululauale kui ka iga kord kui magusaisu kimbutab. Eriti siidiseks teeb tiramisu Alma vanilli maitseline puding.

4 portsjonit
5 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

160 ml
espressot
36 tk
Savoy küpsiseid
200 ml
250 g
mascarponet
460 g
1 tk
apelsin

Valmistamine

  1. Riivi apelsini koor ja seejärel koori ja viiluta apelsinist õhukesed poolkettad. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa toasoe mascarpone, mikserda läbi. Vala segule juurde vanillipuding, topsi haaval, samal ajal vaikselt mikserdades. Viimasena lisa riivitud apelsinikoor. Sega ühtlaseks.⁣
  2. Hakka kausi põhja laduma Savoy küpsiseid, kastes need eelnevalt kiirelt jahutunud espressost läbi. Kui üks kiht küpsiseid katab kausi/vormi põhja määri sellele peale keskmine kiht kreemi. Külgedele lisa viilutatud apelsin. Korda tegevust niikaua kui koostisosad on otsas. Sõltuvalt, kui kõrget tiramisut eelistad, kas kahe või kolme kihilist. Lase külmkapis ca 4 tundi enne serveerimist seista. Enne maiustamist raputa peale kakaod.⁣
  3. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.