Hõrgutav kohupiimakook

Hõrgutav kohupiimakook

Hõrgutav kohupiimakook

Hõrgutav kohupiimakook

Kreeka kohupiimakreemiga valmistatud kohupiimakook viib keele alla kõigil koogisõpradel.

8 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

Põhi

110 g
toasooja võid
50 g
rafineerimata roosuhkrut
1
muna
120 g
riisijahu
1 tl
küpsetuspulbrit

Täidis

650 g
200 ml
3 tk
muna
2 spl
kartulitärklist
2 tl
vanillisuhkrut
40 g
rafineerimata roosuhkrut
½
sidruni mahla

Valmistamine

  1. Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
  2. Vahusta või ja rafineerimata roosuhkrur, lisa muna ja vahusta veel.
  3. Sega omavahel eelnevalt riisijahu ja küpsetuspulber ja sega kõik kompnendid omavahel kokku, mikserda minut/paar.
  4. Vooderda 26 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri selle seinad võiga.
  5. ala põhja materjal vormi ja jaota nii põhjale ja seintele nii, et nad oleksid umbes 3-4 cm kõrguses kaetud.
  6. Täidise jaoks lisa kõik koostisosad välja arvatud sidrun.
  7. Vahusta omavahel paar minutit nii, et näed, kuidas täidis on justkui kreemine vaht, see võtab aega umbes ca 4-5 minutit.
  8. Seejärel lisa 1 sidruni mahl. Vahusta veidi veel, et täidis ühtlustuks. Vala
  9. Vala eelnevalt täidisega ettevalmistatud vormi, küpseta ca 35-40 minutit. Lase jahtuda.
  10. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.