Focaccia rosmariini ja küüslauguga

Focaccia rosmariini ja küüslauguga

Focaccia rosmariini ja küüslauguga

Focaccia rosmariini ja küüslauguga

See pehme ja rustikaalne itaaliapärane sai sobib ideaalselt suvisele aiapeole. Kusjuures maitseb see eriti hästi siis, kui pistad tükikese saiast Alma mango-tšilli-laimi jogurtikastmesse! Jogurtikaste lisab focacciale mõnusat särtsu! PS! Lase külalistel saiast endale ise sobiv tükk murda, nii väldid toiduraiskamist!

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

500 g
Nisujahu
12 g
Kuivpärmi
2 tl
Soola
2 tl
Roosuhkrut
1 dl
Oliivõli
400 ml
Käesooja vett

Küüslaugu-rosmariiniõli:

2 tk
Küüslauguküünt
1 peotäis
Värsket rosmariini
1 dl
Oliivõli
1 tl
Soola

Serveerimiseks:

1 tk

Valmistamine

  1. Sega omavahel nisujahu, pärm, sool ja suhkur. Lisa oliiviõli ja vesi ning sõtku tainast u 5 minutit. Lase tainal soojas kohas rätiku all u 1 tund kerkida. Võid taina kausiga ka 40-50 kraadisesse ahju kerkima panna, nii piisab 30 minutist.
  2. Vahepeal tee valmis ürdiõli. Selle jaoks puhasta küüslauk ja pista väikesesse köögikombaini või blenderisse. Lisa ka rosmariin, õli ja sool. Surista kõik ühtlaseks.
  3. Kummuta nüüd tainas õliga määritud ahjuplaadile ja aja näppudega laiali. Focaccia võib jääda täiesti ebakorrapärase kujuga- mida rustikaalsem, seda parem! Seejärel pintselda focacciat pealt küüslaugu-rosmariiniõliga. Küpseta 200 kraadises ahjus u 20 minutit ja tõsta siis ahjust välja. Lase veidi jahtuda ja murra siis tükkideks. Maitseb eriti hästi, kui pistad tükikese saia mango-tšilli-laimi jogurtikastmesse!
  4. Retsepti autor

  5. Ragne Värk, Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.