Eriti maitsev suvesalat röstitud kapsaga

Eriti maitsev suvesalat röstitud kapsaga

Eriti maitsev suvesalat röstitud kapsaga

Eriti maitsev suvesalat röstitud kapsaga

See on ehe suvesalat – kerge, üdini maitsev ning värsketest komponentidest pakatav. Hiina kapsast kasutades hoia meeles, et seda sektoriteks lõigates säilita kindlasti kapsa jalaosa, sest nii on kapsasektoreid küpsemisel lihtsam ümber pöörata. Kastmeks on kasutatud Alma küüslaugu-ürdi jogurtikastet, mis on eriti mugav ja lihtne viis salatite täiendamiseks.

6 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

120 g
Salatilehti
150 g
Suhkruherneid
200 g
Kirsstomateid
3 tk
Soolakurki või hapendatud kurki
200 g
Rediseid
1 tk
Kollast tomatit
150 g
Kikerherneid
½ tl
Paprikapulbrit
1 näputäis
Cayenne'i pipart
1 tk

Lisaks

Oliivõli
Laimist pressitud mahla

Grillitud kapsasektorid:

1 tk
Hiina kapsast
2 spl
Teriyaki kastet
2 spl
Sojakastet
2 spl
Austrikastet
2 spl
Oliivõli
Soola, pipart

Valmistamine

  1. Lõika Hiina kapsas sektoriteks, kuid jälgi, et iga sektori külge jääks ka n-ö jalaosa. Sega teriyaki, soja, austrikaste ja oliivõli omavahel ühtlaseks. Pane kapsasektorid grillile küpsema ning küpseta need mõlemalt poolt valmis. Küpsemise ajal pintselda kapsasektoreid valmistatud kastmega, maitsesta soola-pipraga.
  2. Rebi salatilehed alusele. Lisa suhkruherned, poolitatud kirsstomatid, kurgiviilud, redisepoolikud ja tomativiilud.
  3. Kurna kikerherned ja patsuta majapidamispaberiga kuivemaks. Prae kikerherned pannil õlis kuldseks, lisa praadimise ajal pannile paprikapulbrit ja cayenne´i pipart. Laota kikerherned salatile.
  4. Kõige lõpuks tõsta salatile ka praetud kapsasektorid. Nirista peale oliivõli ning pisut laimimahla ning lisa kõige lõpuks salatile jogurtikaste. Serveeri!
  5. Retsepti autor

  6. Ragne Värk, Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.