Alma tarkusepäeva tort

Alma tarkusepäeva tort

Alma tarkusepäeva tort

Alma tarkusepäeva tort

Hea on tort ette valmistada eelneval õhtul, sest ega Mõmmi õppis ka tähed selgeks kõige paremini, kui pani aabitsa ööseks padja alla. See tort on samuti kõige parem siis, kui oled seda öö läbi unes näinud, hommikuseks maiustamiseks enne koolitee alustamist on ta ennast just parasjagu tarkust täis kogunud! Magusat kooliteed!

10 portsjonit
12 h
11 rating

Koostisosad10 portsjonit

Biskviit

3 tk
muna
45 g
nisujahu
38 g
kartulitärklist
¾ tl
küpsetuspulbrit
65 g
suhkrut

Täidis

40 ml
apelsinimahla viljalihaga
200 ml
300 g
65 g
suhkrut
200 g
värskeid maasikaid
150 g

Kaunistamiseks

maasikaid või mustikaid

Valmistamine

  1. Biskviidi jaoks sega omavahel jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Mikserda omavahel munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde kuivained ja sega samal ajal õrnalt spaatliga tainas ühtlaseks. Jaota tainas kolmeks ja küpseta eelsoojendatud 210 kraadises ahjus ca 8 minutit. Pane põhjad restile jahtuma.
  2. Täidise ettevalmistel viiluta kõigepealt maasikad väikesteks tükkides. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa sinna juurde kohupiimakreem, sega seejärel omavahel ühtlaseks. Võta sealt ülemise kihi kogus ja pane eraldi anumasse, ülejäänud sega kokku maasikatükkidega.
  3. Võta lahtikäiva koogivormi ääred ja aseta need alusele, kus soovid torti serveerida. Aseta äärtega ümbritsetud aluse põhja esimene biskviit ja pintselda see pealt apelsinimahlaga, pane selle kihi peale ühtlaselt ca 75 g pudingut ja pool maasikatega täidise segust. Seejärel aseta peale teine biskviit ja korda sama. Lisa kolmas biskviit, pintselda pealt apelsinimahlaga ja lisa peale kohupiima-vaarikasegu, see mille tõstsid eelnevalt eraldi anumasse (ilma maasikateta).
  4. Nüüd aseta tort külmkappi ja jäta ootele umbes 8-12 tunniks.
  5. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.