Vegan kreeka pähkli-šokolaadi vastlakuklid

Vegan kreeka pähkli-šokolaadi vastlakuklid

Vegan kreeka pähkli-šokolaadi vastlakuklid

Vegan kreeka pähkli-šokolaadi vastlakuklid

Enne vastlapäeva on parim aeg ühendada omavahel gluteenivaba ja vegan-toiduained samas retseptis ning valmistada suurepärane vastlamaius kõikidele! Valio Oddlygood taimne toidukreem moodustab koheva vahu ja see sobib ideaalselt vastlakukli täidiseks. Pähklišokolaadivõidega segatuna saab maistva šokolaadivahu, mida võib kasutada ka koogi kaunistamiseks!

10 portsjonit
3 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

2 ½ dl
25 g
värsket pärmi
1 ¼ dl
fariinsuhkrut
4 tl
kardemoni
¾ tl
soola
1 dl
rapsiõli
4 ¾ dl
gluteenivaba jahusegu

määrimiseks

kanget kohvi

täidis

2 ½ dl
250 g
vegan metspähklivõiet

kaunistamiseks

tuhksuhkrut

Valmistamine

  1. Soojenda kaerajook käesoojaks ja murenda hulka pärm. Sega, kuni pärm on lahustunud.
  2. Sega hulka fariinsuhkur, kardemon, sool ja õli.
  3. Lisa umbes 2/3 hinnangulisest jahukogusest, väike osa korraga. Alguses võid segada puidust kahvli või vispliga ja hiljem käsitsi või taignakonksudega.
  4. Jätka sõtkumist 5 minutit käsitsi või taignakonksudega. Tainas muutub sõtkumisel veidi sitkemaks. Seetõttu on oluline, et kogu jahukogust korraga ei lisata. Lisa viimane jahuosa päris sõtkumise lõpus, kui vaja.
  5. Pane tähele! Erinevate tootjate jahukogus on erinev. Tainas ei pea muutuma sama paksuks nagu nisujahukuklite valmistamisel ehk tainas ei löö käe või taignakonksude küljest lahti. Kuigi tainas tundub vedel, proovi, kas saad kukleid veeretada – seda saab teha ka üllatavalt vedelast taignast, kui oled esmalt käed puhastanud ja oled natuke jahu appi võtnud. Pea meeles, et kukkel olgu pigem liiga pehme kui liiga kõva!
  6. Gluteenivaba tainast ei pea enne küpsetamist kergitama.
  7. Jaga tainas võrdse suurusega osadeks ja vormi käte vahel veeretades kukliteks. Pane ahjuplaadile küpsetuspaberi peale.
  8. Lase rätikuga kaetult umbes pool tundi kerkida. Arvesta, et kuklid ei kerki sama palju kui nisujahust kuklid.
  9. Määri kukleid kange kohviga. Kui kukleid suhkrumassikujunditega ei kaunistata, võid puistata pinnale pärlsuhkrut.
  10. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Kuklite värvimuutus ei ole nii märgatav kui nisukuklitel, hoolitse, et kuklid liiga kuivaks ei küpseks.
  11. Lase kuklitel jahtuda. Lõika seejärel pealt väike tükk täidise jaoks.
  12. Klopi taimne vispi vahuks. Soojenda metspähklivõiet mikrolaineahjus madalal kuumusel (u 200 W), kuni võie on muutunud pehmeks. Sega taimse vispivahu hulka.
  13. Pane vaht suure tähekujulise tüllega pritsimiskotti. Pritsi kõrge kuhi kukli põhja peale. Pane kergelt vajutades äralõigatud tükk peale. Võid tõsta kuklid veidi enne serveerimist jahedasse, et pritsitud segu tahkuks.
  14. Sõelu pinnale tuhksuhkrut ja torka kaunistustikk keskele.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.