Kohupiima-vahukoore tort maasikatega

Kohupiima-vahukoore tort maasikatega

Kohupiima-vahukoore tort maasikatega

Kohupiima-vahukoore tort maasikatega

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

biskviit

4 tk
muna
100 g
suhkrut
60 g
nisujahu
50 g
kartulitärklist
1 tl
küpsetuspulbrit

toormoos

150 g
maasikaid
1 spl
suhkrut

täidis

200 ml
100 g
suhkrut
1 ½ tl
vaniljesuhkrut
400 g

kaunistamiseks

400 ml
2 spl
suhkrut
200 g
maasikaid

Valmistamine

  1. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained ja lisa munavahule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Võta koogipõhi ahjust välja, lase veidi jahtuda, seejärel eemalda vormist ja lase täielikult jahtuda.
  2. Toormoosi valmistamiseks purusta maasikad suhkruga.
  3. Täidise jaoks vahusta Alma vahukoor suhkrutega kohevaks, lisa Alma traditsiooniline kohupiim ja sega kreem ühtlaseks.
  4. Lõika tordipõhi pooleks. Aseta alumine biskviit serveerimisalusele ja määri peale toormoos. Tõsta peale kohupiimakreem ja kata pealmise biskviidikihiga
  5. (Seda võib teha serveerimisele eelmisel päeval, et biskviit jõuaks imenduda. Kata tort toidukilega ja külmkappi).
  6. Vahusta vahukoor suhkruga. Määri kook pealt ja külgedelt kergelt vahukoorega. Tõsta ülejäänud vahukoor pritskotti ja kaunista koogi servad. Kaunista kook pealt maasikatega.
  7. Retsepti autor: Liisi Laanemäe

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.