Apelsini sõrnikud

Apelsini sõrnikud

Apelsini sõrnikud

Aeg: ettevalmistus 40 min/küpsetamine 10 min

4 portsjonit
45 min
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

Koostisosad

600 g
4
munakollast
1
apelsinikoor
60 g
jahu+ sõrnikute ettevalmistuseks
õli praadimiseks
NB! Kasuta kõiki marju mida Sa oma aiast leiad, need on lisandina ikka kõige paremad.

Valmistamine

  1. Klopi munakollased lahti ning lisa neile juurde riivitud apelsinikoor, klopi veelkord läbi. Nüüd lisa vanilli kohupiim ja sega omavahel läbi. Kõige viimasena sega sisse jahu ning jäta sõrnikutainas külmkappi ca 20-30 ootele.
  2. Nüüd valmista ette sõrnikud, võta kahe lusika vahele väiksem pall ning veereta seda jahu sees. Kui pall on juba jahune siis saad seda hõlpsamini käte vahel voolida, ilma, et ta kleepuks. Vormi mitte väga paksud pallid ja ning vajuta need veidi lapikuks ning pane jahusele alusele ootele. Kuna sõrnikute praadimisel tuleb olla kiire, siis on hea kui kõik ettevalmistused on tehtud. Vala pannile õli ning kuumus hoia pigem madal. Prae pannil nii kaua kuniks sõrnik on mõlemalt poolt kuldpruun ja naudi samal ajal seda imelist kohupiima apelsinilõhna. Sõrnikute praadimine käib kiirelt seega on nüüdseks ka juba hea aeg enda pere laua äärde kutsuda.
  3. Sõrnikud ise on mõnusalt kohupiimased ja see apelsini maitse on täiuslikus tasakaalus, seega ei vajagi ta kõrvale justkui muud kui külma piima. Küll aga võid julgelt meie ilusal suvisel ajal, kui marjad hakkavad järjest valmis saama lisada täienduseks juurde just endale meelepärast!
  4. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.