Forte juustu eripära

Valio Võru juustutehases valmiv Forte on Eesti populaarseim ja ainuke Eestis toodetav itaaliapärane kõva juust. See on juust nautimiseks.

Kui Valio Forte 200g laagerdub 10 kuud, siis Forte Speciale laagerdumisaeg on minimaalselt 20 kuud. Tegemist on sama juustuga, erinevus on laagerdumisajas. Pikem laagerdumisaeg annab juustule küpsema rikkalikuma maitse ja veelgi teralisema struktuuri, juust murdub kergemini ja lausa sulab suus.

Fortest valminud roogasid pakuti ka 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel – juust jõudis olümpiakülla, pressikeskusesse, sportlaste külla ja VIP-keskusesse. Sadade juustude hulgast otsustas Valio Forte kasuks olümpiasportlaste ja nende meeskondade toitlustuse eest vastutav rahvusvaheliselt tuntud Ameerika ettevõte Aramark, kes on osutanud olümpiamängudel toitlustusteenust juba 40 aastat.

Forte sobib riivituna või laastudena itaaliapäraste toitude (eriti hästi salatite, pastaroogade) peale, samuti puuviljade, juurviljade ja veini kõrvale näkitsemiseks. Sobib hästi näiteks küpse mahlase pirniga, virsikute, viigimarjadega, viinamarjade ja kreeka pähklitega.

Soovitame ca 1 tund enne serveerimist hoida juustu toatemperatuuril, et maitse paremini välja tuleks. Külmkapis soovitame hoida juustu spetsiaalses karbis või siis toidukile sees, see kaitseb juustu kuivamise eest.

Parim Piimatoode 2013 –> Forte Speciale

Kokkade lemmik piimatoode 2013 –> Forte Speciale

Parim kõva juust, Juustufestival 2013 –> Forte Speciale