Lasanje bolognese
sibulat | 0,5tk |
küüslauguküünt | 2tk |
kodust hakkliha (50:50) | 600g |
konservtomateid (kooritud, terved) | 400g |
tomatipüreed | 200g |
worcestershire kastet | 1sl |
oliiviõli | |
sool/pipar/suhkur/basiilik |
Juustukaste:
Alma toidukoort 20% | 400ml |
Valio Kuninga Gouda Pühapäeva juustu | 100g |
Kõige pealmine kiht:
Valio Kuninga Gouda Pühapäeva juustu | 100g |
Приготовление
Valmista kõigepealt bolognese kaste. Selleks haki sibul ja küüslauk ning pruunista kõrge äärega pannil kuldseks. Lisa juurde hakkliha ja pruunista seegi. Vala hakklihale juurde konservtomatid ja tomatipüree ning hakitud basiilik. Maitsesta kaste worcestershire kastme, soola, pipra ja suhkruga. Lase kastmel 10 minutit madalal kuumusel podiseda.
Järgmisena valmista juustukaste. Selleks kuumuta potis koor ja lisa juurde 100 grammi riivitud juustu. Kuumuta segu samal ajal segades kuni tekib ühtlane konsistents. Maitsesta soola ja pipraga.
Nüüd lao lasanje kokku. Alustuseks tõsta paar kulpi bolognese kastet lasanjevormi põhja ning määri ühtlaselt laiali. Järgmisena lisa 3 lasanje lehte, ühe pead pooleks tegema. Kolmandana lisa bolognese kaste lasanje lehtedele, seejärel lisa juurde juustukaste ning siis jälle lehed ja sellises järjekorras jätkadki kuni kogu kaste on otsas. Neli viimast kihti peavad olema: lasanje lehed, bolognese kaste, juustukaste ja riivitud juust.
Kokku peaks tulema neli kihti. Küpseta 175 kraadi juures 40-60 minutit. Peale küpsemist lase 10 minutit jahtuda.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/