Kreemine croissantivorm

croissanti 6
Alma 20% toidukoor 400g
muna 3
vaniljesuhkur 1tl
suhkrut 90g
mureleid 300g
Alma puding vanilli 230g

Приготовление

Kuidas ikka need lihtsad asjad nii head on! Pane ahi soojenema 180 kraadi peale. Võta 26 cm kinnine vorm. Lõika croissantid (osta poest valmis croissantid, kohe eriti lihtsalt) keskelt pooleks ja aseta vormi põhja. Määri kõik croissantid pudinguga kokku ja pane neile kõigile peale mureleid, jäta veidi ka alles, hiljem lisa neid veel vormi peale. Nüüd klopi omavahel kokku, toidukoor, munad ja suhkrud, vala croissantidele peale ja vupsti ahju. Lase ahjus küpseda ca 20-25 min, kui kipub pealt liiga kiirelt pruunistuma, pane foolium peale, see sõltub palju ka ahjust. Tõsta ahjust välja jahtuma ja pane jahtunud vormile peale ülejäänud murelid. See kreem vormi põhjas on nii mõnus ja see puding teeb selle maitse nii vaniljeseks ja kreemiseks, pealt mõnusalt krõbe croissant ja alt siidiselt pehme ning murelid sinna juurde, selle peale lööks lausa tantsu lahti! Ei, see ei vaja minu jaoks piima juurde, sest see kreemine vaniljekaste põhjas on täielikult piisav! Ja nüüd võib tantsu lahti lüüa küll, kui kõik pintslisse pandud on! Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/

 

Kreemine croissantivorm