Valio bataadibrownie

suurem bataat 1 tk
Alma Eesti või 82% 100 g
kakaod (magustamata) 2 spl
rafineerimata roosuhkrut 60 g
nisujahu 100 g
küpsetuspulbrit 0,5 tl
vaniljesuhkrut 0,5 tl
Piimašokolaadimaitseline proteiinipuding magusainetega 150 g
šokolaadi nööpe 80 g

Приготовление

Tee bataati kahvliga augud sisse, torka lihtsalt kahvel korraks sisse. Mässi bataat fooliumisse ja küpseta ahjus pehmeks, 200 kraadi juures ca 30 min. Jahuta! Koori bataadilt koor ja blenderda püreeks.

Sulata või ja sega see bataadipüreega kokku, sega korralikult läbi, ühtlaseks massiks. Nüüd lisa suhkur ja vaniljesuhkur. Sega komponendid omavahel. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber, sõelu ja sega see samaaegselt püreesse. Lisa kakao ja Profeel piimašokolaadi puding, sega läbi. Viimasena lisa šokolaadinööbid, sega kergelt spaatliga viimast korda läbi, tegelikult käib see kõik kiirelt eks. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi 24x24 mõõdus ja küpseta ahjus 170 kraadi juures ca 40-45 minutit kuni tikk küpsetise sisse torgata ja see puhtaks jääb.

Nüüd on toad mõnusat šokolaadilõhna täis, tõsta brownie jahtuma. Lase enne lahtilõikamist ja söömist täielikult jahtuda. Soovi korral võid peale lisada soolahelbeid. Mõnusalt šokolaadine, mahlane ja niiske, šokolaadinööbid mis on mõnusalt sulanud annavad tummise maitse ja seal, kus nööbi ampsu kohta ei ole on justkui veidi pehme iirisekommi meenutus.

Retsepti autor: Marjaana Vaher