Sparglipirukas
Alma või | 75 g |
Alma hapendatud täispiim | 35 g |
jahu | 150 g |
sool | pisut |
Piruka täidis
muna (M) | 3 tk |
spargel | 10 tk |
Alma vahukoor | 100 g |
maasuitsusink | 6 viilu |
Valio Aura sinihallitusjuust | 40 g |
Приготовление
Piruka põhi:
- Näpi kokku või, jahu ja sool.
- Lisa hapupiim ja sõtku taignaks.
- Mässi taigen toidukilesse ja lase taignal seista külmkapis ca 2 tundi.
Piruka täidis:
- Rulli taigen õhukeseks ja aseta pirukavormi.
- Aseta taignale küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta ahjus ca 10 minutit 180 C juures.
- Eemalda küpsetuspaber ja -oad ning küpseta veel ca 10 minutit.
- Tükelda ja prae sink ning aseta see eelküpsetatud pirukapõhjale.
- Puista sinna ka sinihallitusjuust ja sparglid.
- Klopi lahti munad ja lisa vahukoor ning kalla saadud segu pirukapõhjale.
- Küpseta ahjus 160 C juures ca 30 minutit, kuni pirukas on ilusti kuldpruun.
- Jahuta enne serveerimist.