Keefirisai

Alma keefir 2,5% 1kg 285 g
Alma Eesti või 82% 200g 100 g
presspärmi 25 g
soola 0,25 tl
suhkrut 1 spl
nisujahu 385 g

Приготовление

Sulata või ja jäta ootele.

 

Vala keefir kastrulisse ning soojenda madalal kuumusel, kuni keefir on käesoe. Samal ajal sulata teises anumas või ja jäta jahtuma. Sega suures kausis presspärm suhkruga, kuni pärm ja suhkur omavahel lahustuvad. Lisa vaikselt käesoe keefir ja sega ühtlaseks. Lisa pool jahukogusest ja sool. Nüüd lisa jahtunud või ja seejärel jätka jahu lisamist järk-järgult. Sõtku, kuni tainas lööb kätest ja kausi küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja pane sooja kohta ca 40-50 minutiks kerkima.

 

Jaota tainas kolmeks. Sõlmi taignast palmik ja aseta ahjuplaadile või leivavormi, pane köögirätt uuesti peale, lase seal veel ca 20 min kerkida.

 

Pintselda palmiksai pealt munakollasega ja küpseta 220 kraadises ahjus ca 25 minutit.

 

Sellest retseptist saab kaks keskmise suurusega palmiksaia.

 

Saia on hea süüa nii soolase kui magusa kattega. Maiasmokad sõid mõmina saatel maasika toormoosiga ja meega, rüübates peale külma piima. Soolase armastajad määrisid soojale saiale lihtsalt võid ja puistasid peale soolahelbeid, ja kui või saial veel veidi sulab…meenutavad kõik peale mõnda ampsu oma lapsepõlve.

 

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/

 

 

 

Keefirisai