Mango kodujuustutort

Põhi

Alma Eesti või 82% 200g 100g
suhkur 50g
muna 1
jahu 200g

Täidis

Alma vahukoor 35% 400ml 400ml
suhkrut 100g
Alma kodujuust 5% 380g 380g
želatiinilehte + 3spl vett 5

Kate

100% mangopüree (oleneb kui paksu kihti soovid) 200-250g
želatiinilehte + 2spl vett 3

Приготовление

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või miksriga 1-2 min, lisa suhkur, vahusta veel minut. Seejärel lisa muna, jällegi sega minut. Viimasena sega hulka 200g jahu ja pane taignapall vähemalt 30 minutiks külma tahenema. Küpseta põhi 200c juures 22-26cm diameetriga vormis 10-15 min. Mina kasutasin 22 cm vormi et tort oleks kõrgem, aga taigent jäi üle (sellest saab teha nt küpsiseid). Kes tahab kõrget ja suurt torti, võib täidise kogused duubeldada.

 

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa juurde kodujuust ning seejärel pakendi juhiste järgi sulatatud želatiinilehed. PS! Kellele želatiinitükid ei meeldi, siis soovitan kreemi pidevalt mikserdades lisada sulatatud želatiinile, mitte vastupidi. Pane paariks tunniks külma.

 

Mangokihi jaoks sega 3 sulatatud želatiinilehte 200-250 g mangopüreega (mina kasutasin 200g sest kasutasin väiksemat vormi, kuid 26cm vormi puhul soovitan pigem 250g püreed kasutada). Pane paariks tunniks külma, serveeri endale meeldivaga.

 

 

 

Retsepti autor: Lauren Villmann