Jäine suvemaius jogurtist ja maasikatest

Koogipõhi:

purustatud pretzeleid 140 g
suhkrut 50 g
sulatatud Valio võid 110 g

Täidis:

magusat kondenspiima 200 g
rabarberisiirupit 25 g
Valio Viola maitsestamata toorjuustu 100 g
Alma klassika maasika roosa rabarberi jogurtit 200 g
maasikaid 250 g
suhkrut 100 g
Alma vahukoort 200 ml

Maasikakaste:

maasikaid 200 g
suhkrut 75 g
kaunistuseks maasikaid

Приготовление

Põhja valmistamiseks purusta pretzelid ja sega need või ning suhkruga ühtlaseks.

Valmista ette ca 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm - vooderda selle põhi küpsetuspaberiga. Suru pretzeli- ja võisegu tihedalt vastu vormi põhja. Jahuta külmkapis 30 minutit.

Täidise valmistamiseks sega omavahel magustatud kondenspiim ja rabarberisiirup. Lisa toasoe toorjuust ning vahusta mikseriga. Lisa jogurt ning sega ühtlaseks. Lisa viilutatud maasikad. Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa see täidisele. Kalla täidis vormi pretzelitest põhjale ning aseta külma vähemalt 4 tunniks enne serveerimist.

Kastme valmistamiseks purusta maasikad saumikseriga ning lisa suhkur.

Võta maius külmikust, kaunista maasikatega ja serveeri kohe, sest maius hakkab kuuma suvepäikse käes kohe sulama.

Ilusat suve!

 

Retsepti autor Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever.  triinuvosu.blogspot.com