Atleet juustu sünnnipäevatort juustukrõpsude ja peekoniga
viilu röstsaia | 16 |
peeneks hakitud toorsuitsupeekonit | 200 g |
Alma kodujuustu 5% | 300 g |
majoneesi | 150 g |
Alma hapukoort 20% | 100 g |
küüslauguküüs, purustatud | 1 |
Valio Atleet riivjuustu küpsetistele | 200 g |
Alma piima | 100 g |
Kaunistuseks
viilutatud toorsuitsupeekonit- ahjus pruunistatud kappareid | 140 g |
praetud šampinjone | |
Valio Atleet riivjuustukrõpse | |
maitserohelist | |
väikseid tšillikaune |
Приготовление
Vali omale meelepärane röstsai ning lõika röstsaiaviiludel servad ära nii, et kõik viilud oleksid ühesuurused. Täidise valmistamiseks pruunista pannil toorsuitsupeekoni tükid ja tõsta need peale praadimist köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne rasv. Sega kausis kokku kodujuust, hapukoor, majonees ja riivjuust. Lisa peekon ja purustatud küüslauk ning sega ühtlaseks.
Pane alusele, millelt soovid torti serveerida, neli röstsaiaviilu ja pintselda need immutamiseks piimaga. Jälgi, et kõik röstsaiaviilud oleksid korralikult piimaga immutatud. Kata röstsaiaviilud täidisega ja aseta täidisele uus kiht röstsaiaviile. Jätka saiaviilude immutamise ja uue kihi täidisega. Korda tegevust kuni tort on kokku pandud. Kõige pealmiseks kihiks peab jääma täidis.
Kata tort toidukilega ja aseta külmkappi ning hoia tordi seal üleöö.
Enne serveerimist kaunista tort meelepäraste kaunistustega. Näiteks efektseid Valio Atleet riivjuustukrõpse saad teha nii: Kuumuta ahi 200-kraadini. Tõsta küpsetuspaberile kuhjakesed - igas kuhjas 2 tl riivjuustu ja küpseta ahjus u 10 minutit, kuni juust on sulanud ja pisut pruunistunud. Lase jahtuda enne tordile panekut.
PALJU ÕNNE ATLEET JUUST!
Retsepti autor Triinu Võsu
My Mum is the best Cook ever. triinuvosu.blogspot.com