Alma käharpea tort

Alma Eesti või 82% 50 g
Oreo/Domino/Mesikäpa küpsiseid 35 tk
Alma keefir 2,5% 100 g
Alma vahukoor 35% 200 ml
Alma mureli täispiimajogurt 350 ml
vanillisuhkrut 1 tl
zelatiinilehte 4 tk
suhkrut 2 spl
laim 1 tk
vett 2-3 spl

Приготовление

Kogu perele rõõmuhõiskeid pakub Alma Käharpea tort, millele mõnusalt kreemine mureli täispiimajogurt täiusliku lihvi annab. Ideaalne tort kõige kallimale emale, kes oma olemuselt iga päev väärib kätemere lainetust rõõmuhõisete saatel. Töökäik on tegelikult väga kiire ja lihtne, ootama tardumist veidi peab aga sellele ajale saabki ideaalselt muud toimetused sättida.

Kõige esimesena tee valmis keefiri-küpsise segu, vala ühte kaussi keefir ja noaga väiksemateks tükkideks lõigatud 12 küpsist, sega lusikaga läbi ja jäta ootele, see läheb oma tekstuurilt kreemiseks. Ja oii kui mõnusalt ta seda torti täiendab, just keefiri nõrk hapukus! Pane külma vette likku želatiini lehed, las nad paisuvad seal ca 15 min. Võta 14 küpsist ja pane nad tugevamasse kilekotti, võta taignarull ja “patsuta” kotti nii kaua, kuniks seal on alles ainult küpsisepuru. Kui sul on purustaja siis loomulikult kasuta seda. Sulata või ja sega see kokku küpsisepuruga. Pane koogivormi põhja küpsetuspaber, vala küpsise põhi vormi ja silu lusikaga ühtlaseks ning pane külmkappi ootele.

Nüüd vahusta vahukoor, lisa suhkrut. Sega spaatliga juurde jogurt. Tõsta kõrvale. Pane väiksemasse anumasse vesi ja laimimahl, kuumuta aga ära lase keema. Pigista käega želatiinilehtedest välja üleliigne vesi ja sega ükshaaval laimi-vee segule, sega niiikaua, kuni tükke enam näha ei ole. Nüüd vala see samal ajal segades vahukoore-jogurti segule juurde. Võta külmkapist tordi põhi ja määri sellele keefiri-küpsise segu. Vala sellele omakorda pealt pool jogurti-vahukoore segust. Tükelda vahele mõned küpsised ja vala peale ülejäänud segu. Tõsta külmkappi tahenema ca 8-12 tundi.

Tort on valmis ja vajab veel endale väärilist krooni! Võta tort vormist välja, kaunista teda uhkelt värskete vaarikate ja küpsistega. Joogisoovitus: cappucino kaneeliga või must tee-kirsiga.

Retsepti autor: Marjaana Vaher