VIOLA SAMETINE KÕRVITSASUPP

4 portsjonit

Kõrvits 1,7 kg
Valio Viola sulatatud juust 185g
Alma vahukoor 2 dl
Vett 4 dl
Ingveri jupp 4 cm
Rosmariin 1 oks
Küüslauk 1 küüs
Peekon 135g
Kõrvitsaseemned 1 sl
Sool
Pipar

Valmistamine

Puhasta kõrvits ja haki umbes 1-2cm suurusteks kuubikuteks. Võta pott, lisa sinna veidi õli ja hakitud küüslauk.

Prae küüslauk kergelt läbi ja seejärel kalla kõrvitsakuubikud potti, lisa vesi ja aseta pott tulele (pane potile ka kaas peale).

Lisa ka riivitud või hakitud ingver ja rosmariini lehed. Kuumuta umbes 15min kuniks kõrvits on pehme.

Seejärel kasuta blenderit või nuimikserit, et püreestada segu.

Kui segu on püreestatud kalla see tagasi potti. Lisa sinna ka Alma vahukoor ja Viola klassikaline sulajuust ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Samal ajal prae kergelt kõrvitsaseemned ja peekon. Serveerimisel tõsta supp kaussi ning kaunista kõrvitsaseemnete ja peekoniga.