Tomatipirukas

Põhi

lehttaigent 300 g

Täidis

Valio Viola sulatatud juustu murulaugu ja koduaiaürtidega 400 g
Alma vahukoort 400 ml
muna 3
Alma täispiima juustu 100 g
basiilikut 10 lehte
meresoola
musta pipart

Kate

tomateid
oliiviõli
meresoola
musta pipart
murulauku

Valmistamine

Rulli lehttaigen lahti, aseta õlitatud 30x30 cm suurusesse ahjuvormi ning kuumuta ahi 200 kraadini.
Täidiseks sega blenderis kokku kõik koostisained ja maitsesta soola ning pipraga. Vala segu ahjuvormi. Viiluta täidise peale tomatid, maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga ning puista peale murulauku.
Küpseta pirukat ahjus umbes 40 minutit. Kui ääred hakkavad üle küpsema, alanda kuumust.
Testi puust tikuga piruka keskmist osa – kui tikk tuleb puhtana välja, siis on pirukas valmis.


Lase veidi jahtuda ja naudi!