Šokolaadikook sulajuustukreemiga

Biskviit (2x24 cm koogivorm)

avokaado viljaliha 1tk
muscavado suhkrut 300g
nisujahu 350g
kakaod 50g
soodat 1tl
küpsetuspulbrit 2tl
Alma piima 2,5% 400g
rapsiõli 150g
vanilje ekstrakti 1tl
konjakit 2sl

Täidis

külmutatuid kirsse 100g
Valio Viola naturaalset sulajuustu 360g
Valio Viola naturaalset toorjuustu 200g
vahtrasiirupit (maitse järgi)

Šokolaadi glasuur

Alma vahukoort 35% 150g
tumedat šokolaadi 150g
röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid 70g
Alma Eesti võid 82% 15g

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Alusta valmistamist biskviidist. Sega omavahel kuivaineid. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka. Sega taigen ühtlaseks massiks ja jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning pane ahju küpsema. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 min. Kui biskviidid on valmis, eemalda ahjust ja jahuta täielikult.

Täidise valmistamiseks sega omavahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks. Sulata külmutatud kirsid ja aseta biskviidi põhjale. Kirsside peale aseta sulajuustukreem ja viimasena aseta peale teine koogi biskviit. Aseta kook külmkappi tahenema.

Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikeseks ja aseta kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja vala kaussi šokolaadi peale ning sega juurde või tükid. Sega saadud segu ühtlaseks massiks ning viimasena lisa juurde sarapuu pähklipuru ja sega läbi. Kui glasuur on jahtunud, siis vala sellega kook täielikult üle. Aseta kook külmkappi hanguma.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/